Ze noemt de bediende “mongool”. Mijn mond viel open van verbazing!

Een studente uit de VSA ging boodschappen doen in een supermarkt in de buurt van haar huis. Daar werkt een man met het downsyndroom die de boodschappen van de klanten in tasjes doet – deze service is standaard in de VSA waar de boodschappen zelfs naar de auto worden gedragen. Maar op een dag was ze getuige van dit tafereel:

Ik sta aan de kassa van mijn supermarkt. De man die de tasjes inpakt, heeft een geestige aanpak en is altijd zeer voorzichtig met de levensmiddelen.

Man: Wil je deze tas?

(Hij houdt een tas vast waar een gat inzit)

Ik: Nee dank je, neem de andere maar.

Vrouw achter me: Hemels, opschieten!

Ik: Ik heb net betaald. Als alles oké is.

Vrouw achter me: Je bent dus net zo achterlijk als hem? Jullie gehandicapten moeten echt stoppen met ons normale mensen te storen.

Man: (Is zichtbaar geschrokken): Nee ze is niet dom. Ze gaat naar de universiteit (wijzend naar het logo op mijn broek). Ze is heel slim.

Ik: En hij is de beste verpakker! Hij is gewoon echt voorzichtig wat erg belangrijk is voor het voedsel.

(Mijn tasjes zijn klaas en overhandigt ze me)

Vrouw: En hij helpt je niet eens om de tasjes naar de auto te dragen? Wat een loser. Ik wil onmiddellijk met de manager praten!

Ik: Ik ben goed te been. Wil je echt klagen over iets wat hij me vele malen gevraagd heeft?

Man: Nog een prettige dag!

Vrouw: Mongool!

Kassier: Ik zal je niet bedienen. Je hebt een collega gediscrimineerd en bovendien ook nog eens een klant beledigd. Je kunt je boodschappen hier laten en de winkel verlaten.

(Maar in plaats daarvan maakt ze een geweldige scène en begint de band zelfs te slopen, waarna ze met geweld onder bedwang moet worden gehouden, terwijl de verpakker en de andere klanten zich achter de kassa in veiligheid brengen. Daar wachten ze tot de politie arriveert).

Verpakker: Je komt volgende week toch nog terug?

Ik: Natuurlijk!

(Zijn glimlach maakte mijn dag goed!)

down

Soms vraag ik me af waarom mensen zich zo kunnen opjagen wanneer iets een beetje langzamer gaat. Gelukkig wisten de andere klanten dat ze met een heel bijzondere en lieve man te maken hadden. DEELdit verhaal dat ondertussen de wereld rondgaat!

Facebook-Logo-300x144 (1)