Ze liet haar toiletborstel 10 minuten onder de bril zitten. Waarom ze ze dit doet? GENIAAL!

Laten we eerlijk zijn. De badkamer is nog altijd die ruimte die zelfs de ergste poetsfreaks zoveel mogelijk proberen te vermijden. Maar als je dit gezien hebt, zal je misschien wat meer moed hebben om de badkamer weer helemaal kraaknet te maken.

Melissa Maker van het YouTube kanaal “Clean My Space” is er om ons te leren hoe we de top 5 smerigste zaken in onze badkamer moeten reinigen en desinfecteren: je tandenborstel, je spons, je scheerapparaat, je toiletborstel en je ontstopper. En hier en daar geeft ze ook een tip om ruimte te besparen.

toilet

Mijn favoriete tip is de toiletborstel tip, want het is toch met voorsprong het smerigste badkamerartikel om te reinigen. “Na het reinigen van het toilet laat je de borstel tussen de bril en de pot rusten” zegt Melissa. “Besproei het herhaaldelijk met een desinfecteringsmiddel naar keuze. Ik gebruik hiervoor alcohol en laat het gedurende 10 minuten uitdrogen. Houd de borstel dan onder het heetste water dat je kunt vinden en laat de borstel opnieuw drogen. Plaats een natte borstel nooit terug in de houder want dat is waar de bacteriologische activiteit begint.”

Volgens WebMD is het zeer belangrijk om je badkamer regelmatig te reinigen. “Dit betekent het goed poetsen van alle badkamervloeren en vaste oppervlaktes met desinfecteringsmiddel, best op wekelijkse basis en ‘diep reinigen’ – en een meer grondig schrobben eenmaal per maand. Als iemand van je familie of een bezoeker koorts of diarree heeft gehad, kan je best nog grondiger tewerk gaan.”

DEEL deze behulpzame en nuttige video met je vrienden en familie!

Facebook-Logo-300x144 (1)