Ze heeft problemen met haar agressieve vader. Maar wanneer haar moeder DIT doet? Hartverscheurend..

Kinderen die in een pleeggezin worden gestopt zijn vaak boos en depressief. Begrijpelijk ook. Veel pleegouders vinden het moeilijk om een relatie op te bouwen met hun pleegkinderen. In veel gevallen werkt het ook niet, wat ervoor zorgt dat deze kinderen van gezin naar gezin gaan.

Deze baanbrekende video heet “ReMoved”. Het gaat over een emotioneel verhaal dat verteld is uit het perspectief van een klein meisje dat is weggehaald uit een disfunctioneel gezin, weggehaald van haar kleine broertje. “Het is onmogelijk om het leven van een kind in zo’n situatie volledig te begrijpen, maar deze korte video portretteert haar situatie in een poëtische licht, met een hele hoop angst, woede, verdriet, en een klein beetje hoop .’

zoe

Het kleine meisje wordt op een inspirerende manier gespeeld door Abby White. Ze kampt met een agressieve thuissituatie en het gevoel van totale isolatie. Als eerst betrapt ze haar vader op agressief gedrag van haar moeder. Wanneer de autoriteiten hem komen arresteren, heeft haar moeder alleen oog voor hem, de man die haar jarenlang fysiek en mentaal mishandelde. Het pleeggezin waarin ze wordt geplaatst maakt haar allesbehalve gelukkig. Maar juist op het moment waarin Zoe denkt dat ze weer overgeplaatst gaat worden, komt er een plottwist in het verhaal. Ik heb met tranen in mijn ogen gekeken naar dit filmpje.

Facebook-Logo-300x144 (1)