Ze bindt haar twee middelste tenen samen. De reden? ONGELOOFLIJK!

De meeste mensen zijn de hele dag op de been. Onze voeten zitten afschuwelijk lang in onze schoenen gevangen. Voor diegenen die op zoek zijn naar eenvoudige manieren om je voeten te ontspannen en je schoenen altijd in topconditie te houden, hebben we de de ideale oplossing. In de onderstaande exclusieve handleiding bekijken we enkele ingenieuze methodes om je schoenen te reinigen met gewone huishoudelijke middeltjes en gaan we ook nog eens na hoe je pijnlijke voeten kunt bestrijden. Als je net een paar nieuwe schoenen hebt gekocht moet je deze gids zeker eens bekijken!

Schoonmaaktrucs

1 – Witte schoenen met tandpasta

tenen1

Tandpasta kent vele ongebruikelijke toepassingen. Het werkt in het bijzonder uitstekend om je vuile sportschoenen terug wit te maken. Doe een beetje tandpasta op een oude tandenborstel en wrijf de vuile plekken goed schoon. Ook op de stof van je schoenen kan je dit aanbrengen, enkele minuutjes laten inwerken, en dan schoonwrijven met een warme, dampende handdoek.

2 – Leer behandelen met pure alcohol

tenen2

Isopropyl kan eenvoudig gebruikt worden om vlekken op leer te verwijderen. Dit vind je vrijwel in elke apotheek. Gebruik een wattenstaafje met een beetje alcohol om de plekken te behandelen. Laat het vervolgens 30 minuutjes inwerken.

3 – Verfris schoenen met soda

tenen3

Het verwijderen van geurtjes is een noodzakelijk proces bij het schoonmaken van je schoenen. Giet een beetje soda in je schoen en laat het een nachtje rusten.

4 – Verwijder krasjes met een nagelvijltje

tenen4

Nagelvijltjes zijn superhandig om vlekjes en krasjes op schoenen te verwijderen. Wrijf het vijltje zachtjes over de plekjes. Je kunt eventueel ook een schuurpapiertje gebruiken.

5 – Dompel schoenen onder in een azijnoplossing

tenen5

Azijn werkt eveneens uitstekend tegen geurtjes. Wanneer geurtjes in contact komen met azijn zal het de geur neutraliseren en verbannen. Gebruik twee kopjes azijn voor 8 liter water. Dompel je schoenen in de oplossing onder en de geurtjes verdwijnen als sneeuw voor de zon.

6 – Blink je schoenen op met vaseline

tenen6

Als je niet meteen schoenpoets bij de hand hebt, of je wil besparen, blink je schoenen dan gewoon op met vaseline.

7 – Gebruik maïzena om vlekken op suède schoenen

tenen7

Volgens verschillende bronnen helpt het smeren van maïzena op suède om vetvlekken te absorberen. Wrijf het op de schoen en laat even intrekken. Daarna afborstelen.

Trucs voor meer comfort

1 – Gebruik een haardroger om nieuwe schoenen uit te rekken

tenen8

Comfortabele schoenen zijn net zo belangrijk als schone schoenen. Als je moeilijkheden hebt om nieuwe schoenen aan te trekken omdat ze knellen, behandel ze dan even met de haardroger. Draag tevens dikke wollen sokken om de schoenen een beetje te rekken.

2 – Schoenen losser maken in de vriezer

tenen9

Als je tenen knellen plaats je je schoenen gewoon even in de vriezer. Leg zakjes met water in de tippen. Omdat het water uitzet als het bevriest, heb je de volgende ochtend meer teenruimte. Als je de schoenen uit de vriezer neemt, laat je de ijszakjes nog 20 minuutjes ontdooien.

3 – Wrijf schuurpapier over de zolen

tenen10

Wrijf schuurpapier over de zolen voor een betere grip.

4 – Vermijd blaren met gel deo

tenen11

Door gel deodorant in je schoenen aan te brengen, kan je eenvoudig blaren vermijden.

5 – Tape je tenen samen als je hakken draagt

tenen12

Om krampen te vermijden, moet je je middelste tenen samenbinden met medische kleefband. Zorg er wel voor dat ze niet te stevig zijn vastgebonden.

6 – Je schoenen waterdicht maken met bijenwas

tenen13

Met bijenwas zijn je schoenen gewapend tegen sneeuw en regen. Bedek het hele oppervlak van je schoenen met bijenwas.

7 – Neem een voetbadje van thee om blaren te verzachten

tenen14

Voornamelijk zwarte en groene thee is zeer heilzaam voor de voeten omwille van de inflammatoire werking.

DEEL deze trucs met iedereen die je kent voor schone schoenen en gezonde voetjes!

Facebook-Logo-300x144 (1)