Wat de doktoren onder haar shirt vonden is ongelooflijk. Wat het was? Ik geloof mijn ogen niet!

Virsaviya is een 6-jarig Russisch meisje met lange bruine haren en prachtige bruine ogen. Ze heeft de hobby’s wat ieder 6-jarig meisje normaal gesproken van houdt. schilderen en ballet. Schilderen is geen enkel probleem voor haar. Echter, haar moeder Dari maakt zich meer zorgen wanneer ze danst. 1 verkeerde beweging en het leven van Virsaviya is voorbij.

Ze lijdt namelijk aan een zeldzame ziekte die haar zelfs niet toelaat om als een normaal meisje naar school te gaan. Het meisje heeft een aandoening wat “Pentalogie van Cantrell” noemt. Dit is een ziekte waarbij het hart zich buiten het lichaam bevindt.

hart1

Patiënten die aan deze ziekte lijden hebben vaak ook andere misvormingen aan hun middenrif, buikwand, borstbeen en/of hartzakje. Virsaviya mist een deel van haar borstbeen en heeft geen middenrif.

hart2

Het gevolg hiervan is dat je haar hart kan zien kloppen onder de dunne huid van haar buik. Haar moeder legt vaak haar hand op haar buik om te voelen hoe haar hart klopt. Als ze bijvoorbeeld moet hoesten kan ze niet alleen haar hartslag zien, maar ook haar ingewanden.

hart3

De doktoren in Rusland gaven haar 0% kans. Maar 6 jaar later is dit meisje er nog altijd. Ze wil leven en op een dag haar droom als balletdanseres waar te maken. Daardoor heeft ze een operatie nodig waardoor ze en normaal leven zou kunnen leiden.

hart4

Gelukkig vond moeder Dari een arts van een kinderziekenhuis in Boston die het kleine meisje wilde opereren. De twee trokken naar de andere kant van de wereld, van Rusland naar de Verenigde Staten om het leven van Virsaviya te redden.

hart5

Het moedige meisje kan echter nog niet geopereerd worden omdat haar bloeddruk te hoog is, en de operatie te duur. Duizenden mensen wereldwijd waren verbaasd over het verhaal en hebben inmiddels al meer dan 20.000 dollar gedoneerd! De crowdfunding is nog steeds aan de gang omdat de kosten van de operatie nog een stuk hoger zijn.

hart6

Virsaviya vecht voor alles wat ze heeft, want ze heeft te veel in dit leven om zomaar op te geven. Ze heeft het al 6 jaar overleefd terwijl de doktoren haar geen hoop gaven. Ze is ervan overtuigd dat ze deze operatie zal overleven.

hart7

Wil je met eigen ogen aanschouwen hoe dit er uitziet? Bekijk dan het onderstaande filmpje.

Facebook-Logo-300x144 (1)