Ze wachtte jaren voordat ze haar voet liet onderzoeken. Artsen berichten haar dan iets wat niemand aan zag komen

Toen een vrouw een vreemde bult op haar voet opmerkte, probeerde ze dat eerst te negeren. Het verscheen toen ze 15 jaar oud was en Cheryl Murray dacht er eigenlijk niet verder over na. Maar naarmate ze ouder werd, was de bult zo groot als een golfbal geworden – Stel je nu eens voor dat je een golfbal en je voet in een schoen moet proppen. Onmogelijk!

1-63

In 2014 had Cheryl een vriendje, David, die vroeg wat er met haar voet aan de hand was. Ze loog erover en hij wist dat het niet de waarheid was. Dus drong David erop aan dat ze de bult zou laten onderzoeken.

Toen ze naar de dokter ging, kreeg ze de grootste verrassing van haar leven. Nadat ze de bult tien jaar genegeerd had, verliet ze de dokter zonder been.

Dokters namen deze bult wel ernstig. Ze voerden een reeks onderzoeken uit en ontdekten het ergste. Cheryl had een zeldzame vorm van kanker genaamd sarcoom.

“Ik had nooit gedacht dat het zo erg zou zijn. Ik was hysterisch en kon geen woord meer uitbrengen”, vertelde Cheryl.

Maar dat was nog maar het begin van het slechte nieuws.

3-17-1

De dokter vertelde haar dan dat de kanker zo verspreid was, dat er geen andere mogelijkheid meer bestond dan haar been te amputeren. “Ik voelde me alsof ik twee keer op een dag een klap in het gezicht had gekregen”, zei Cheryl. “Ik treurde een eeuwigheid, maar David verzekerde me dat we hier wel door zouden komen.”

David was een goede man die de 27-jarige door dik en dun steunde bij haar gevecht tegen de kanker. Niet lang voor de operatie vroeg hij haar ten huwelijk – hij wilde dat ze wist dat hij van haar hield en dat hij er zou zijn voor haar – ongeacht wat er ook zou gebeuren.

“Ik zeg hem nog elke dag dat ik niet zou geweten heb wat te doen zonder hem. Het feit dat ik met hem een leven wilde opbouwen, was mijn enige motivatie om verder te vechten”, vertelt Cheryl nog.

Na de operatie kwam Cheryl in een rolstoel naar buiten. Maar ze wilde niet langer wachten of een slachtoffer zijn. Ze begon meteen met fysiotherapie en kreeg een prothese.

“Ik heb veel nagedacht over de vraag of ik mijn been had kunnen redden, moest ik eerder naar de dokter geweest zijn”, zegt ze.

Conclusie: Controleer jezelf regelmatig op abnormale groei!

DEEL deze waarschuwing met je vrienden en familie!

Facebook-Logo-300x144 (1)