De verpleegster werd altijd gerespecteerd. Tot ze op een dag in haar schort gezien werd.

Caitlin Brassington is een hardwerkende verpleegster. Elke dag redt ze levens en ontfermt ze zich over zieke mensen. Maar als ze op een dag oude bekende tegen het lijft loopt, krijgt ze te horen dat ze “maar” een verpleegster is. Dat was voor haar de aanleiding om zich in een aangrijpende Facebookpost tot de mensheid te richten:

brief1

 

“’Maar een verpleegster’. Onderweg naar huis na een lange shift stopte ik even in de supermarkt om melk te kopen en een kennis zag. Ze had me nog nooit in uniform gezien en ze zei dat ze niet wist dat ik ‘maar’ een verpleegster was.

Wow! In de 18 jaar dat ik aan het werk ben, heb ik deze zin al veel mogen horen, maar vandaag had ik er genoeg van. Ben ik maar een verpleegster?

Ik heb baby’s helpen ter wereld brengen, onder wie velen die hulp nodig hadden om hun eerste hap adem te nemen en toch ben ik maar een verpleegster.

Ik heb de handen van patiënten vastgehouden terwijl ze hun laatste adem uitbliezen en toch ben ik maar een verpleegster.

Ik heb rouwende ouders getroost met het verlies van hun kind en toch ben ik maar een verpleegster.

Ik heb patiënten gereanimeerd en terug tot leven gewekt en toch ben ik maar een verpleegster.

Ik ben de ogen, oren en handen van de dokter om jouw ziekte te genezen en te behandelen en toch ben ik maar een verpleegster.

Ik ben de vertrouwenspersoon van patiënten om hun belangen in de gezondheidssector te verdedigen en toch ben ik maar een verpleegster.

Ik mis kerstdagen, verjaardagen van mijn kinderen en schooloptredens om voor je geliefden te zorgen en toch ben ik maar een verpleegster.

Ik kan bloed nemen, reanimeren en een wonde verzorgen, maar toch ben ik maar een verpleegster. Ik kan een hartstilstand behandelen bij een pasgeboren baby, een kind en een volwassen persoon en toch ben ik maar een verpleegster. Ik weet welke dosis adrenaline je nodig hebt om je terug tot leven te wekken, maar toch ben ik maar een verpleegster.

Ik heb de ervaring en de kennis die al mensenlevens gered heeft.

Dus als ik maar een verpleegster ben, dan ben ik wel ontzettend trots om er een te zijn!”

brief2

DEEL dit bericht om alle verplegers en verpleegsters een hart onder de riem te steken!

Facebook-Logo-300x144 (1)