Tot 1940 woonden er in deze grotten mensen. Hoe ze er in 2016 uitzien, is niet te geloven.

Het was een regenachtige dag waarop de Brit Angelo Mastropietro in het jaar 1999 met zijn vrienden voor een fietstochtje onderweg was. De groep reed door een bos en ze besluiten om een schuilplek tegen de regen te zoeken. Daarbij stoten ze op lang vergeten grotten die zich diep in de bergen boren. Maar deze toevallige ontdekking zou voor Angelo het begin van een nieuw leven zijn.

Angelo heeft als zakenman een flitsende carrière achter zich, tot hij van de artsen te horen kreeg dat hij aan Multiple Sclerose lijdt. Dat opende zijn ogen en op dat moment werd het hem duidelijk dat hij zijn leven aan werk en stress verloren had.

grotten1

Het toeval wil dat Angelo 10 jaar na het fietstochtje door een vastgoedmagazine bladert en ziet dat de grotten te koop worden aangeboden. Hij twijfelt geen seconde en koopt het grottencomplex voor 80,000 euro.

grotten2

Een gigantisch project staat hem te wachten, maar hij schuwt kosten noch moeite om van de grotten zijn droomhuis te maken.

grotten3

8 maanden, 130.000 euro en 70 ton weg gekapte rotsen later zijn de grotten niet meer te herkennen.

grotten4

De grot zelf is ongeveer 800 jaar oud en werd tot het jaar 1940 door mensen bewoond. Maar die hadden wellicht niet zoveel comfort.

grotten5

Toch niet zoals Angelo hier leeft, want hij heeft elektriciteit en stromend water, en zelfs een internetaansluiting.

grotten6

Van een vochtige, koude grot is geen spoor meer terug te vinden. De elegante grot doet eerder aan een luxe-appartement denken.

grotten7

Ook buiten heeft Angelo gewerkt en een prachtig terras aangelegd.

grotten8

Omwille van zijn ziekte was het werk allesbehalve kinderspel voor de voormalige zakenman.

grotten9

Maar tegelijkertijd heeft hij zich door de diagnose op de belangrijke zaken in het leven toegelegd. Hij heeft in de natuur innerlijke rust en vrede gevonden.

grotten10

Ook ’s nachts straalt de grot een bijzondere charme uit.

grotten11

Angelo heeft een indrukwekkende manier gevonden om met zijn ziekte om te gaan en heeft daarbij meteen zijn levenswerk voltooid.

 DEEL deze adembenemende grot met iedereen die je kent!

Facebook-Logo-300x144 (1)