Puma wordt vastgeketend in een Pick-Up gevonden en krijgt eindelijk zijn vrijheid terug!

Ook al zien sommige dieren er “cool” of “interessant” uit, dit wil nog niet zeggen dat het ok is om deze dieren te gebruiken om mensen te vermaken.

Helaas leven er nog heel veel dieren in vreselijke omstandigheden in gevangenschap. Ze worden gedwongen om mensen te vermaken in een show of circus. Het draait voor hun eigenaren alleen maar om geld.. De dieren worden vaak niet goed verzorgd en leven in veel te kleine hokken. Dit geldt ook voor deze Puma in Peru. Het dier ligt vastgeketend in een Pick-up en reist met zijn eigenaar het hele land door om mensen te entertainen. De zware kettingen om zijn net en buik worden nooit afgedaan..

mountain-lion

De puma leeft al 20 jaar op deze vreselijke manier! Maar op een dag keert het tij. In 2015 wordt Mufasa ontdekt door Animal Defenders International. Dit is een organisatie die zich wereldwijd inzet om dieren uit gevangenschap te bevrijden en een beter leven te geven.

Wanneer ze het verhaal van Mufasa horen vertrekken ze direct richting zijn eigenaar in Peru. Het kost enkele maanden om het circus te traceren maar wanneer ze hem eindelijk vinden maken ze direct een einde aan de vreselijke praktijken. Het hele circus wordt gesloten en Mufasa wordt meegenomen door zijn redders.

Helaas heeft Mufasa te lang in gevangenschap geleefd om ooit nog in het wild te kunnen overleven. Ze nemen hem daarom mee naar een opvang waar hij nu in een grote bosrijke omgeving van zijn oude dag mag genieten.

Wil je meer leren over het mooie werk van Animal Defenders International? Bezoek dan de Facebookpagina van de ADI.

Facebook-Logo-300x144 (1)