Plaats geen gratis huisdieren op Marktplaats!

plaats geen gratis huisdieren op marktplaats

Plaats geen gratis huisdieren op Marktplaats! Dit gebeurt er namelijk met dieren die overal gratis worden aangeboden! Konijnen worden regelmatig gratis opgehaald om vervolgens aan slangen te worden gevoerd. Hetzelfde geldt voor een hamster of een ander knaagdier.

Er is veel verborgen dierenleed, dus pas goed op dat u uw dier niet meegeeft of verkoopt aan dierenhandelaren of dierenbeulen. Dit zijn mensen die uw gratis dier gewoon dezelfde week weer op de tweedehands/aanbodssite zetten en er dan wel geld voor vragen. Jouw huisdier wordt dan gebruikt voor p*rno, slangenvoer, vivisectie, broodfok of gevechten.

Op dit moment blijken hondengevechten in Nederland en België te floreren. Om honden agressief te houden worden zij losgelaten op oefenhonden. Deze oefenhonden worden vaak afgehaald van websites waar honden gratis worden aangeboden.

De prijs maakt niets uit. De verdiensten zijn immers hoog. Maar gratis honden zijn natuurlijk een nóg makkelijkere prooi! Ze kunnen worden gebruikt als oefenhond (waarbij hun snuiten/monden en poten worden afgetaped, zodat ze zich niet kunnen verweren of weg kunnen lopen) en worden naderhand gedumpt (nadat eerst hun chip eruit is gesneden zodat niet achterhaald kan worden waar ze vandaan komen) of verbrand.

2014-12-19-36-DogFighting.c6f6a

Dierenbeulen reageren gewoon sneller op advertenties waar gratis dieren worden aangeboden. In de afgelopen tijd zijn er tientallen video’s op het internet verschenen waarin te zien is hoe mensen gratis opgehaalde dieren mishandelen. Wil je toch van je huisdier af doe dat dan niet gratis, maar vraag er een klein bedrag voor. Dat schrikt iemand met kwade bedoelingen af.

Dierenbeulen die hun dieren verwaarlozen of mishandelen mogen van ons een levenslang verbod op het houden van dieren opgelegd krijgen of een gepaste celstraf. Deel dit bericht om iedereen te waarschuwen!

Facebook-Logo-300x144 (1)