Na een auto-ongeluk begraven de 3 politieagenten haar baby’s. Maar wat de kat dan doet, GELOOF JE NOOIT!

Het politiekantoor Gang-seo ligt in Busan, de tweede grootste stad in Zuid-Korea. Op het eerste zicht is het een gewoon politiekantoor, maar er is iets wat men gezien moet hebben:

katjes1

Namelijk de dienstdoende kat van wacht! Sinds 3 maanden ondersteunt ze haar tweebenige “collega’s” op het kantoor. Ze heet “Molang”, dat is Koreaans voor “geen idee”, want haar vinders wisten niets over haar – noch haar geslacht en leeftijd, noch waar ze vandaan kwam – toen ze de kat voor het kantoor aantroffen. De politie kende de kat niet, maar de kat kende de politie wel!

katjes2

Want de in dienst trede van Molang bij het politiekantoor kent een bitterzoete voorgeschiedenis: vorig jaar na een auto-ongeluk begroeven drie politieagenten haar baby’s. Molang zag daarbij toe vanuit het venster. Ongelofelijk, maar drie maanden later bezocht ze de politieagenten op kantoor. En als kers op de taart bleek de kat ook nog eens zwanger.

katjes3

In dit wachthuisje baarde Molang haar katjes! De drie politieagenten die grote kattenvrienden waren, deden alles voor Molang – van het inrichten van een geboortekamer onder de sofa tot het doorknippen van de navelstrengen.

katjes4

Sindsdien zijn Molang en haar gezin de mascottes van het politiekantoor. Molang heeft de handen vol met de combinatie van haar “beroep” en het verzorgen van haar kinderen. Maar als geen ander bewijst ze dat ze werk en privé perfect weet te combineren. Dat heeft ze uiteraard aan de uitstekende “kinderopvang” op het kantoor te danken en Molang houdt zowaar de nachtwacht.

katjes5

Molang is er plichtbewust! Blijkbaar weet ze hoe belangrijk het werk van een “politiekat” is.

katjes6

Als beloning voor haar inspanning werd er zelfs een eigen uniform voor haar gemaakt – met haar naam en al op de borst gespeld!

katjes7

In hun politie-uniformen zien er echt oogverblindend uit. Nu zijn ze echt politiekatten.

katjes8

Dankzij hun getalenteerde moeder kregen ook de kittens hun eigen uniform.

katjes9

Wat een hartverwarmend verhaal. We zijn er zeker van dat de kittens ook in de voetsporen van hun moeder zullen treden. DEEL dit verhaal van deze ongeziene politiekatten met iedereen die je kent!

Facebook-Logo-300x144 (1)