Heftig! 2 jaar na het overlijden van zijn vrouw, ontdekte hij haar geheim en kon hij zijn tranen niet langer bedwingen

Twee jaar nadat Brenda haar gevecht tegen eierstokkenkanker verloor, ontving haar echtgenoot David een bijzonder bericht van haar. De kerstwens die ze voor haar gezin had gepland, zou eindelijk uitkomen.
hoi1
De laatste wens van een moeder
In 2011 kreeg Brenda Schmitz te horen dat ze eierstokkenkanker had. Ze was een liefdevolle moeder van vier jongens en een toegewijde vrouw die altijd tot het uiterste ging voor haar gezin. Toen het einde van haar leven naderde, besliste ze om een verrassing te organiseren voor haar echtgenoot die pas uitgevoerd zou worden wanneer de tijd rijp was.
hoi2
Post uit de hemel
Brenda schreef een brief aan David waarover ze alleen een beste vriendin vertelde. Ze vroeg haar vriendin om haar laatste wensen uit te voeren zodra David een nieuwe vrouw had gevonden en had geleerd om opnieuw lief te hebben.
hoi3
Het lezen van de brief
Brenda was altijd al een grote fan geweest van de jaarlijkse “Christmas Wish” op een lokaal radiostation. Beeld je de verrassing op het gezicht van David in toen hij door het radiostation werd uitgenodigd. De dj vroeg David om over zijn vrouw te praten en terwijl hij zijn verhaal deelt, valt zijn eeuwige liefde voor haar niet te ontkennen. Dan delen ze hem mee dat ze een brief van haar hadden ontvangen.
hoi4
Brenda’s inleiding
De brief was een hartverwarmend verhaal van een vrouw die van haar gezin hield. Het moet ongelofelijk veel kracht gekost hebben om deze brief te schrijven. Ze begint de brief met een beetje achtergrond over de brief zelf.

“Hallo, mijn naam is Brenda Schmitz. Als je deze brief ontvangt, heb ik mijn strijd tegen eierstokkanker al verloren. Ik schrijf deze brief om deze later door een vriendin aan jou te laten overhandigen wanneer de tijd daarvoor rijp is. Ik moest deze brief typen want ik kan nauwelijks nog schrijven door de beverigheid. Ik vertelde haar dat ze deze brief aan het radiostation moest zenden van zodra mijn geliefde echtgenoot David iemand anders had gevonden … De reden waarom ik dit schrijf. Ik heb een wens. Ik heb een wens voor David, de jongens, en de vrouw en haar gezin als ze al kinderen heeft. Ik wil dat ze weten dat ik erg veel van hen hou.”
hoi5
Haar eerste wens
De brief vervolgt dan met een opsomming van de kerstwensen die ze graag vervuld zou zien voor haar geliefde familie. Ze begon met te zeggen hoe dankbaar ze wel was dat David iemand nieuw had gevonden. Ze moest dat deze vrouw veel medeleven moest hebben om in te staan voor de opvoeding van haar vier zonen.

“Eerst, voor de nieuwe partner van David. Een dag, of beter nog, een heel weekend, van verwennerij voor alle aspecten van het leven. Haar, make-up, massage, kledij, shoppen, spa of een weekendje uit. Eender. Ze verdient het. Een stiefmoeder zijn voor al die jongens en vooral de moederliefde voor kleine Max die alleen zij kan geven … Bedankt – Ik hou van je – Wie je ook bent.”

David’s nieuwe vrouw was zo vereerd dat Brenda aan haar dacht. Wat voor haar het meeste betekende, is dat ze “Ik hou van je” zei en te weten dat Jayne de kleine Max een leven vol liefde zou schenken!
hoi6
Haar tweede wens
Vervolgens had Brenda een wens voor het hele gezin … een magische trip? Eentje waar ze herinneringen voor het leven aan zouden overhouden.
hoi7
Een laatste dankjewel
Ten slotte, had ze een wens voor de dokters en verpleegster die voor haar hadden gezorgd.

“Een nacht vol drankjes, hapjes en plezier voor al diegenen die dag in dag uit voor kankerpatiënten zorgen.”

Ze was duidelijk geen egoïstische persoon door in haar laatste dagen aan iedereen te denken, behalve haarzelf.
hoi8
Liefde over de dood heen
David is het radiostation zo dankbaar dat ze de laatste wensen van zijn geliefde vrouw in vervulling brachten. Hij was geschokt door de brief, maar niet verrast omdat hij wist dat zijn vrouw een ongelooflijk liefdevolle vrouw was. Het radiostation vervulde samen met de hulp van hun sponsors alle laatste wensen van Brenda.
hoi9
Brenda’s liefdesbrief
Hier lezen we Brenda’s brief zoals het radiostation die vond:
Hallo, mijn naam is Brenda Schmitz. Als je deze brief ontvangt, heb ik mijn strijd tegen eierstokkanker al verloren. Ik schrijf deze brief om deze later door een vriendin aan jou te laten overhandigen wanneer de tijd daarvoor rijp is. Ik moest deze brief typen want ik kan nauwelijks nog schrijven door de beverigheid. Ik vertelde haar dat ze deze brief aan het radiostation moest zenden van zodra mijn geliefde echtgenoot David iemand anders had gevonden. Ik heb altijd al genoten van de kerstwensen die jullie vervulden. Het is geweldig wat jullie doen en dat is waarover Kerstmis precies gaat. Ik dacht aan mijn laatste wensen op aarde en vertelde David dat ik zou willen dat hij met dezelfde kracht zou blijven verder leven. Wat een geweldige vader en echtgenoot is hij. Ik weet dat dit allemaal extreem moeilijk voor hem is. Vanaf nu is hij het die de beste beslissingen voor mijn gezin neemt en uiteindelijk een gepassioneerde vrouw zal vinden om de jongens mee te helpen opvoeden. Ze moet een geweldige vrouw zijn. Ik droeg mijn vriendin op om enkele zaken te regelen en het overhandigen van deze brief was een van die taken. We hebben 4 jongens, Carter, Josh, Justin en mijn kleine Max. Max is de jongste van 2 jaar oud. Vlak na zijn eerste verjaardag werd de kanker vastgesteld. Geen kind zo jong als Max zou zijn moeder mogen verliezen en als ik eraan denk stromen de tranen in mijn ogen. God wat zal ik hem en de jongens missen hoe ze opgroeien tot knappe jongemannen. Ik vertrouw op David dat hij me niet zal vergeten. Hij is zo een knappe, intelligente, prachtige jongen. Ik zal ze allemaal missen. Maar mijn favoriet was altijd diegene die voor mij stond. De reden waarom ik dit schrijf. Ik heb een wens. Ik heb een wens voor David, de jongens, en de vrouw en haar gezin als ze al kinderen heeft. Ik wil dat ze weten dat ik erg veel van hen hou en dat ze zich in een wereld vol pijn altijd veilig zouden voelen. Ik hoopte dat er iets was dat jullie voor me zouden kunnen doen, zodat ze weten dat ik er altijd voor hen ben. Eerst, voor de nieuwe partner van David. Een dag, of beter nog, een heel weekend, van verwennerij voor alle aspecten van het leven. Haar, make-up, massage, kledij, shoppen, spa of een weekendje uit. Eender. Ze verdient het. Een stiefmoeder zijn voor al die jongens en vooral de moederliefde voor kleine Max die alleen zij kan geven … Bedankt – Ik hou van je – Wie je ook bent. Voor het gezin, een magische trip, waarop ze van elkaar kunnen genieten en herinneringen ophalen die ze nooit meer zullen vergeten. Tenslotte voor de dokters van het Mercy Hospital en de verpleegster van het 8e Zuid. Dr. Carlson, Dr. Turner, Deb Schnoor, Marie Rudolf. Een nacht vol drankjes, hapjes en plezier voor al diegenen die dag in dag uit voor kankerpatiënten zorgen. Mag God hen zegenen en over hen waken. Bedankt. Als je een wens doet naar een ster … Brenda.

Over de regenboog
Brenda liet meer hoop en liefde achter dan haar gezin ooit had durven dromen. David vertelt over de dag van haar overlijden en de dubbele regenboog die hij toen zag. David en zijn familie weten dat Brenda er nog altijd is en over hen waakt. Hun jongste zoon Max heeft een regenboog in zijn slaapkamer om hem eraan te herinneren dat ze voor hem uitkijkt.
hoi10
In de onderstaande video kan je het hele verhaal nog eens rustig bekijken. Wat een geweldige vrouw! DEEL dit inspirerende bericht met iedereen die je kent en liefhebt!

Facebook-Logo-300x144 (1)