Gevaarlijk! Dit is geen normaal insect. En ze verschijnen inmiddels OVERAL. Als je er een ziet, doe dan DIT…

Ik ben een echt doetje wanneer het aankomt op insecten. Dus je kunt je mijn horror wel indenken toen ik voor de eerste keer hoorde over de “Kissing Bug” (de kussende kever). Kissing Bug? Inderdaad, het klinkt erg onschuldig, maar ze zijn parasitair en kunnen zelfs dodelijk zijn doordat ze de ziekte van Chagas onder mensen en dieren verspreiden. Het is geen wonder dat deze “kissing bug” ook wel gekend is als de moordenaar kever. En hier wordt het echt beangstigend. Daar waar dat vroeger eerder zeldzaam was, zien we de laatste jaren in Zuid-Amerika en de VS een enorme toename van parasitaire infecties. In de VS werden 300.000 mensen geïnfecteerd, en in Texas alleen al stierven ongeveer 400 honden aan de ziekte van Chagas.

Naamloos22

Deze kevers voeden zich met bloed door mensen en dieren rond de ogen te steken terwijl ze slapen. Hun uitwerpselen kunnen de dodelijke parasiet bevatten en het is tijdens dit proces dat de ziekte overgedragen kan worden. Honden kunnen de ziekte ook krijgen door een kever op te eten of wanneer ze hun fecaliën binnenkrijgen. Een vroege opsporing van de infectie is noodzakelijk, maar de ziekte van Chagas staat ook wel bekend als de “stille doder” omdat je het niet merkt tot het plotseling in al zijn hevigheid uitbreekt. Wees aandachtig voor de volgende symptomen:

1.zwakheid
2.slechte coördinatie en verwarring
3.epilepsieaanvallen of ongecontroleerde bewegingen
4.diarree
5.opgezwollen buik
6.verminderde eetlust
7.depressie en neerslachtigheid
8.verhoogde hartslag

Deze symptomen komen uiteraard ook voor bij andere gezondheidsproblemen, maar als je ze opmerkt, doe je er niet verkeerd aan om een speciale test op de ziekte van Chagas te laten uitvoeren. Als het vroeg genoeg wordt ontdekt, kan het succesvol behandeld worden. Daarnaast kan je het gevaar op blootstelling aan deze kevers verminderen door de volgende zaken in acht te nemen:

Houd huisdieren ’s nachts binnen want deze kevers zijn nachtdieren.
1.Verwijder houtafval, stenen, enz. naast je huis of tuin.
2.Verzegel gaten, scheuren en holen, enz. in je raamkozijnen.
3.Verhoog hondenhuisjes die buitenshuis staan, zodat ze de grond niet raken.
4.Draai je buitenverlichting weg van het huis omdat ze de kevers aantrekken.
5.Houd je huis en tuin schoon.

Bekijk de onderstaande video voor meer informatie en DEEL deze belangrijke informatie met je vrienden en familie!

 

Facebook-Logo-300x144 (1)