Een kleindochter filmt haar oma met een verborgen camera. Als ze de choquerende beelden bekijkt, gelooft ze haar ogen niet!

In Nederland en België lijden tienduizenden mensen aan Alzheimer en naarmate men ouder wordt, neemt de kans toe dat je dement wordt. In de leeftijdscategorie van 80 tot 90 jaar is zelfs een derde van de mensen door deze ziekte getroffen. Alzheimer-patiënten kunnen zich vele dingen die jaren, maanden, weken dagen of voor kort gebeurden niet meer herinneren. Vaak worden ook lang vervlogen herinneringen uit het verleden gewoon vergeten. In het slechtste geval weet de betrokkene zelfs niet meer wie hij of zij is.

Zo verging het ook bij de 94-jarige oma van Mirijam Marino. Omdat de gepensioneerde Argentijnse door haar dementie niet meer in staat is om voor zichzelf te zorgen, schakelt de kleindochter een verpleegster in.

oma1

Op een dag maken de buren Mirijam opmerkzaam op het feit dat er soms vreemde geluiden uit de woning opstijgen. Omdat de oma zelf hierover niets kan vertellen, besluit de kleindochter een kleine camera in de woning te installeren. Ze kan niet geloven wat ze op de beelden te zien krijgt. Het zijn ronduit schokkende taferelen!

De verpleegster slaat de 94-jarige met de hand en met een kussen, speelt met haar voeten en doet alles – behalve behulpzaam zijn.

oma2

Ze mishandelt de oma vermoedelijk al de volle drie jaar lang. Tegenover de familie was de verpleegster echter altijd de vriendelijkheid zelve geweest. Niemand kon geloven dat ze in werkelijkheid zo wreed was.

oma3

Uitgerekend mensen met dementie hebben, net als kleine kinderen, weinig mogelijkheden om zich te verweren. De kleindochter was zo geschokt van deze video dat ze hem op het internet publiceerde.

oma4

Ondertussen hebben meer dan 1,5 miljoen mensen de beelden bekeken. Deze video is al even droevig als schokkend. Ook in Nederland en België zijn er helaas gevallen van dergelijk misbruik bekend. Gelukkig leven de meeste verplegers echt voor hun beroep en doen er alles aan om hun patiënten de zorgen te geven die ze zo broodnodig hebben.

DEEL dit bericht om deze wantoestanden aan te klagen!

Facebook-Logo-300x144 (1)