Draag je DIT ’s nachts? Het antwoord onthult een ongelooflijke hint over je gezondheid!

Om Fran Leibowitz te citeren: het enige aanvaardbare antwoord op de vraag “Mag ik frank zijn?” is “Ja, als ik Barbara mag zijn.” Dit gezegd zijnde, is het dringend tijd om rechtuit te zijn over een onderwerp dat we allemaal proberen te vermijden. Namelijk ons blootje. Au naturel. We hebben het hier over naakt.

bed

We aanvaarden naakt graag als een grappige afleiding, bijvoorbeeld in films, sterker nog, in de media duikt het vaak in al zijn verschijningsvormen op. Maar we zijn niet zo goed in het praten over bloot als het op ons eigen leven aankomt. Daarom hebben we het vandaag over de voordelen van al je kleren lekker uitgooien en het allemaal losjes te laten hangen!

We weten uiteraard allemaal dat er een plaats en een tijd voor naaktheid is, maar slechts weinigen hebben al echt nagedacht over de voordelen van in ons blootje slapen bijvoorbeeld.

Voordeel 1: Je rust gemakkelijker uit

bed1

Wist je dat je lichaamstemperatuur een halve graad moet zakken om goed in slaap te vallen? Het is veel moeilijker voor je lichaam om dit te bereiken als je een pyjama draagt.

Voordeel 2: Het is goed voor “daarbeneden”

bed2

Je zult dit op zeker ogenblik misschien wel van je moeder gehoord hebben, maar het is geen oudewijvenpraat.

’s Nachts ondergoed of strakke kleding over je intieme delen aanhouden, kan een broeihaard voor bacteriën betekenen en kan je zelfs een joekel van een infectie opleveren. Geniet tijdens je slaap beter een beetje van je vrijheid daarbeneden!

Voordeel 3: Je partner zal er ook van houden

bed3

Laten we eerlijk zijn. Wie wil er zijn partner ’s nachts niet elke avond naakt naast hem of haar zien liggen.

Zelfs als je jezelf een beetje onzeker over je lichaam voelt, verzekeren we je dat je partner meer dan gelukkig zal zijn.

Naakt slapen heeft ook het voordeel dat we gemakkelijker intiem worden en meer neigen naar lijfelijk contact, wat de relatie dan weer versterkt!

Voordeel 4: Je staat frisser op

bed4

Je zult er versteld van staan hoe veel gemakkelijker het is om ’s ochtends uit je bed te springen.

Doordat je geen pyjama draagt, voel je je ’s morgens daadwerkelijk schoner, ook omdat je minder zweet.

Voordeel 5: Je valt een maatje af

bed5

Het is niet eenvoudig om gewicht te verliezen. Dat weten we helaas allemaal maar al te goed …

Het idee dat je gewicht zou kunnen weg slapen, klinkt haast te goed om waar te zijn. Maar naakt slapen, helpt effectief …

Je verbrandt minder calorieën in je slaap, maar in een koude omgeving slapen is meer rustgevend en geeft je metabolisme een boost om tijdens de nacht gewicht te verliezen.

Voordeel 6: Het is comfortabeler

bed6

Hoe vaak word je ’s nachts wel niet wakker omdat je pyjama ongemakkelijk zit? Het is al moeilijk genoeg om het je comfortabel te maken met al die lakens, dekens en kussens, laat staan dat je ook nog eens een pyjama draagt.

Voordeel 7: Je straalt!

bed7

Het is moeilijk te zeggen waarom, naar mensen die naakt slapen zien er in de ochtend een stuk beter uit.

Het is blijkbaar een combinatie van verschillende factoren, waaronder een betere nachtrust en het feit dat je zonder nachtkledij gemakkelijker dode huidcellen en haren afwerpt, waardoor je huid gladder blijft.

Voordeel 8: Het helpt tegen stress

bed8

Begin met naakt te slapen en je voelt je snel meer ontspannen en relaxt.

Opnieuw is dit wellicht te wijten aan een combinatie van een betere slaap en een beter fysiek welzijn. En misschien is het ook wel voor een stuk psychologisch te verklaren doordat je letterlijk je schaamte van je afwerpt.

Als ook jij in je adamskostuum slaapt, DEEL dit bericht dan met iedereen die je kent!

Facebook-Logo-300x144 (1)