Dit gebeurt er met je lichaam als je een tijd geen vrij partij hebt!

Als je een vriend hebt dan kom jij (waarschijnlijk) wel aan je trekken. Maar als single lady is dat soms een ander verhaal. Je hebt niet altijd iemand voor een snelle vrij partij en zo kan het gebeuren dat je een tijdje geen vrij partij hebt. Wist je dat dit een groot effect op jou heeft, zowel geestelijk als lichamelijk? Dit gebeurt er met je lichaam als je een tijdje droog staat. 

DITGEBEUR

Heb je nog nooit een vrij partij gehad? Dan geldt dit lijstje niet voor jou. Deze effecten gebeuren alleen als je bent begonnen met een vrij partij en daarna bent gestopt.

1. Je immuunsysteem wordt zwakker
Een goede beurt is niet alleen erg leuk en fijn, het geeft je immuunsysteem ook een boost! Als je een tijdje op non-actief staat dan krijg je die boosts dus niet meer. Vandaar dat je zo vaak verkouden bent!

2. Je ‘zin’ in een vrij partij vermindert
Het is misschien maar beter ook dat je minder zin hebt in een vrij partij als je het een tijdje niet hebt ;-). Maar dit betekent ook dat hoe langer je wacht, hoe hoger de drempel is om weer van bil te gaan.

3. Je krijgt minder snel een ‘klaar koming’
“Een regelmatige vrij partij zorgt ervoor dat er meer bloed wordt gepompt naar je ‘doosje'”, zegt Lauren Streicher, schrijfster van het boek Love S.. Again. Meer bloedtoevoer = meer gevoel en meer kans op een klaar koming.

 

4. Je wordt minder snel nat
Als je vaak een vrij partij hebt dan word je ook sneller nat. Laten we zeggen dat het je ‘spannende’ delen wakker houdt ;-). Het kan dus zijn dat je weer even moet wennen als je voor het eerst in lange tijd weer met iemand naar bed gaat.

5. Je bent sneller gestrest 
Een goede vrij partij laat al je zorgen verdwijnen en je bent in één klap ontspannen. Als je niemand hebt om stoom mee af te blazen, ben je dus ook sneller gespannen.

6. Je doosje wordt niet strakker
Een hardnekkige mythe is dat je doosje strakker wordt als je een tijdje geen vrij partij hebt. Nope, niks van waar! Je doosje blijft gewoon hetzelfde.

Eén groot voordeel van geen vrij partij: minder kans op soa’s en een blaasontsteking!

Wist jij al over deze effecten?

Facebook-Logo-300x144 (1)