Deze moeder bevalt van een gezonde dochter. Wanneer vrienden haar zien? Zien ze iets SCHOKKENDS …

Beeld je eens in dat je Katie Crenshaw bent en je zet een perfect gezond babymeisje op de wereld. Je bent dankbaar dat ze gezond en blij is, en geen pijn lijdt. Ze is jou kleine wondertje. Maar dan laat je jouw prachtige baby, Charlie, aan vrienden en familie zien en het enige wat ze doen is commentaar op haar uiterlijk geven. De kleine Charlie werd geboren met een grote, roze geboortevlek onder haar rechteroog. Hoewel deze geboortevlek meteen in het oog springt, is het net dit dat haar zo uniek maakt. Net zoals haar kaakjes, haar indringende ogen en stralende glimlach – maakt deze “aardbei” vlek haar tot wie ze is.

baby

Maar wanneer familie en vrienden naar Charlie kijken, zeggen ze vaak “Wat is er mis met haar gezicht?” Ze dringen erop aan dat Katie het gezicht van Charlie laat “fiksen”. Ze bidden dat het zou weggaan.

In een recente blogpost op Twelve and Six beantwoordt ze de beledigende reacties over haar babymeisje.

baby1

Katie’s dochter werd geboren met een capillair hemangioom. Het resultaat is een grote moedervlek onder haar rechteroog.

“Het is meestal het eerste wat mensen aan haar zien. Dat weet ik omdat het ook het eerste is waar ze commentaar op leveren” schrijft Katie op haar blog Twelve and Six. “Het meest uitgedrukte gevoel is: “Ik hoop dat het weggaat.” Of “Zegen haar arme, kleine hartje.” Ik word constant gevraagd “Wanneer het weggaat?” Ik heb zelfs dingen gehoord als “Draai haar op haar goede kant” of “Jammer, voor de rest is ze best wel mooi.”

baby2

Het eerste wat mensen zeggen als ze Charlie zien is meestal “Wat is er mis met haar gezicht?” Maar elke keer dat ik dat moet horen, breekt mijn hart.

“We moeten er niet elke keer over praten als je naar haar kijkt. Wij zien meer dan de kleur van haar gezicht. Charlie is Charlie en het maakt deel uit van wie ze is. Er moet niet constant over gezeurd worden, noch moeten we hierover kritiek krijgen of vragen horen. Ik vind het niet erg om nieuwsgierige vragen te beantwoorden. Maar ik heb je niet gevraagd naar je mening of hoe het haar leven zal beïnvloeden” schrijft Katie.

baby3

“Het maakt onderdeel uit van haar unieke schoonheid. Het zal misschien nooit verdwijnen en weet je wat? Dat hoeft ook niet. Ik zou het liever hebben over haar laatste verwezenlijking, haar geweldige glimlach of over hoe prachtig haar ogen wel niet zien” zegt ze. “Ze lijdt geen pijn of is niet ziek. Ze heeft gewoon een ongebruikelijk, uiterlijk kenmerk.”

baby4

“Ik voel me niet alsof ik haar onrecht aandoe door het niet cosmetisch te laten verwijderen om haar tegen pestkoppen te beschermen” vertelde Katie aan de Huftington Post. “Als kind werd ik gepest hoewel er niets mis met me was. Om onze kinderen tegen pesten te wapenen, is het beter om hen zelfvertrouwen en waarden bij te brengen.”

baby5

“Hou je medelijden voor jezelf. Ze is een gezonde baby en we zijn gezegend. Haar geboortevlek is net zo onbetekenend als een vlekje op haar arm. Je hoeft het niet te vermelden en je hoeft het ook niet weg te wensen … Haar hele gezichtje is mijn schattige Charlie en het doet het er niet toe hoe ze eruitziet.”

DEEL dit bericht als we mensen meer moeten aanvaarden zoals ze zijn in plaats van mensen te beoordelen op hoe ze er volgens anderen zouden moeten uitzien.

Facebook-Logo-300x144 (1)