Deze man stuurt een 11-jarig meisje een foto van zijn penis. Maar als hij haar overtuigt om elkaar te ontmoeten, neemt alles een verrassende wending.

Steeds weer horen we gevallen waarbij kinderen en tieners het slachtoffer van pedofielen werden. Via sociale netwerksites en berichtenservices zoals Whatsapp is het voor daders zeer gemakkelijk om slachtoffers zonder medeweten van hun ouders te benaderen. Zo gebeurde het ook een maand geleden in het Braziliaanse Sao Paulo. Een 11-jarige kreeg een bericht met de onschuldige tekst “Hoi”. Kort daarna stuurt de man een foto van zijn penis. Het meisje is totaal in shock en toont de foto aan haar stiefmoeder. Deze neemt het gesprek dan over en tracht uit te vissen wie erachter schuilt. Dat spoort de man nog meer aan en hij houdt het gesprek dagenlang gaande. Als we de berichten lezen, wordt snel duidelijk hoe hij kinderen manipuleert.

pedo1

– Wie is er bij jou?

– Ik ben alleen.

– In mijn kamer.

– Mijn engel, heb je de foto gewist?

– Ja dat heb ik.

Het gaat zelfs zover dat hij naar naaktfoto’s vraagt:

pedo2

– Jij zou ook een naaktfoto moeten maken …

– Ik weet niet, want …

– Ik schaam me …

– Dan misschien met broek.

– Zoiets heb ik nog niet gedaan.

– Ik ben niet zeker.

Nadat dit “spel” enkele dagen duurt, smeden de stiefmoeder en de vader van het meisje een plan. Ze regelen een afspraak met de pedofiel en overtuigen hem ervan dat hij zou afspreken met het 11-jarige meisje. Op de plaats van de afspraak zouden ze dan de politie verwittigen. Maar dan escaleert de situatie. Op de plaats van de afspraak – een zeer drukke bushalte – herkennen ze de man onmiddellijk en stappen met grote stappen op hem toe. Als voorbijgangers merken dat er iets aan de hand is vragen ze waarover het gaat. Dan roept de stiefmoeder “Kinderverkrachter!” De situatie explodeert en meer dan 10 mensen storten zich op de 28-jarige en timmeren hem helemaal in elkaar.

pedo3

De vader van het meisje zei dat hij had gevraagd om geen geweld te gebruiken omdat de man in de gevangenis thuishoort. Maar de bende wil daar niet van weten en houdt pas op als de politie arriveert. Zwaargewond werd de man naar het ziekenhuis gebracht. Bij het doorzoeken van zijn spullen vinden de politie meerdere telefoons met verschillende sim-kaarten en een heleboel condooms. Ondertussen worden de nodige bewijzen verzameld en de familie hoopt dat hij voor lange tijd achter slot en grendel gaat. Het recht in eigen handen nemen, is niet goed maar men mag er niet aan denken wat de man van plan was. Dit toont aan dat we eerlijk en open over de gevaren van internet met onze kinderen moeten praten. Gelukkig vertelde het meisje haar ouders wat er gebeurd was – anderen doen dit vaak niet.

DEEL deze belangrijke waarschuwing met iedereen die je kent!

Facebook-Logo-300x144 (1)