Deze jongeren dwingen een hond om Drugs te eten. Wanneer zijn baasje hem terugvindt, ziet hij er ZO uit.

Het RSPCA is een dierenbeschermingsorganisatie uit Engeland waar verdwaalde, achtergelaten en ongewilde dieren terechtkomen – en zo ook in november Chunky, een kleine chihuahua. Het ging om het zwaarste geval van dierenmishandeling dat ze ooit al gezien hadden.

De kleine Chunky werd door vier jongeren gepest en mishandeld. De tieners zijn vijftien en zestien jaar oud en onder de invloed van drugs.

In hun handen moet Chunky vreselijke beproevingen ondergaan: De jongeren scheppen er blijkbaar plezier in om het diertje te zien lijden. Eerst breken ze zijn nekje en zijn been en beginnen hem dan verder te folteren, waarna ze zijn gezicht verbranden.

drugs1

En dan, voor ze hem als afval dumpen, dienen ze hem harddrugs toe. Maar Chunky, die nog maar een baby is, overleeft de horror met veel moed. Hij belandt bij het RSPCA die zich verder om het arme hondje bekommeren.

drugs2

Caroline Doe, die voor het RSPCA werkt, zei hierover: “Dit is het ergste geval waarmee ik ooit geconfronteerd werd. Telkens als ik eraan terugdenk, loopt er een koude rilling over mijn rug. De tieners verdedigden hun daad omdat ze onder invloed van drugs zoude geweest zijn. Maar de manier waarop de hond werd mishandeld is gewoon barbaars en onvergeeflijk.”

Maar het ergste was nog dat Chunky dagenlang moest lijden. Hij zwierf rond met een gebroken poot en nekje, met brandwonden over het hele lichaam. “Ik zal nooit vergeten hoe bang en depressief hij was toen ik hem de eerste keer zag” vertelt Caroline Doe. “Zijn verwondingen waren zo erg dat hij ondanks zware medicijnen en intensieve medische zorg nog minstens 6 dagen zwaar geleden heeft.”

De baasjes konden gewaarschuwd worden en ze zijn dolblij om hun Chunky opnieuw in de armen te kunnen sluiten.

Chunky’s wonden zullen helemaal genezen en ook zijn lieve snuit zal helemaal van de beproevingen herstellen. Maar het grootste wonder is nog dat Chunky toch blij is wanneer hij omringd wordt door mensen, ondanks wat slechte mensen hem aandeden. “Hij is wel een beetje meer nerveus dan voordien, maar hij is nog steeds onze oude Chunky” zeggen de baasjes.

drugs3

Als hij de nodige aandacht krijgt, kwispelt hij nog steeds als een gek met zijn staart. Voor diegenen die Chunky gezien hebben, is zijn herstel een wonder!

drugs4

De vier tieners hebben een verbod gekregen om 5 jaar lang met dieren om te gaan, zijn 12 maanden vrij op proef en moeten een schadevergoedingen betalen tussen 700 en 3500 euro. De vader van de belangrijkste dader moet eveneens een schadevergoeding van 8100 euro betalen.

drugs5

Wat goed dat deze vier tieners werden gevat en dat Chunky nog net op tijd gered kon worden. Zijn liefheid heeft zijn leven gered en iedereen is onder de indruk dat hij dit trauma zo snel heeft kunnen verwerken. Als ook jij onder de indruk bent van de vechtlust van dit hondje, DEEL dit artikel dan met iedereen die je kent.

Facebook-Logo-300x144 (1)