Deze 56-jarige schaamt zich niet voor haar lichaam. Als ze in haar bikini aankomt, trekt de hele wereld grote ogen.

Vele abonnees van het Amerikaanse tijdschrift Sports Illustrated kijken elk jaar uit naar een bijzondere uitgave: de zogenaamde Swimsuit Edition, waarin de mooiste vrouwen ter wereld zich in bikini showen. Dit jaar bedachten de uitgevers echter iets heel speciaal dat voor heel wat opschudding zorgde.

vrouw1

Sinds de eerste editie in 1964 wordt deze speciale uitgave gelauwerd en bekritiseerd. Vele mensen vinden de foto’s van de schaars geklede vrouwen aanstootgevend en vinden dat er een onbereikbaar schoonheidsideaal wordt gepromoot. Tegelijk is het voor vele vrouwen een eer om op de cover te mogen verschijnen, zoals in 1998 bijvoorbeeld Heide Klum.

vrouw2

Maar deze kritiek willen de uitgevers nu pareren. En dat doen ze met een heel bijzonder model: de 56-jarige Nicola Griffin uit de VSA.

vrouw3

Enkele jaren geleden werkte het tijdschrift als eerste met een XL mode, en nu gaan ze nog een stap verder. Nicola Griffin is met voorsprong de oudste vrouw die ooit als in het tijdschreef verscheen. Ze is gemakkelijk 20 tot 30 jaar ouder dan het gemiddelde model.

vrouw4

Tijdens de fotoshoot in de Caraïben zijn er nog twee andere buitengewone modellen bij: de 28-jarige Ashley Graham en de uit Ghana afkomstige 26-jarige Philomena. Beiden zijn mollig. maar Nicola is een zelfbewuste vrouw: “Het gaat er niet om 20 jaar en 1,78 te zijn. Dat wordt saai na verloop van tijd. We zijn allemaal anders gevormd en oud. Maar precies dat maakt van ons echte vrouwen.”

vrouw5

De foto’s bewijzen dat Nicola gelijk heeft.

vrouw6

Aanvankelijk was ze een beetje nerveus in het bijzijn van al die jonge vrouwen, maar gaandeweg werden ze een hechte familie.

vrouw7

Zijzelf begon drie jaar geleden met modellenwerk, maar ze moedigt andere merken en bedrijven aan om ook met dergelijke campagnes te beginnen.

vrouw8

Wat een mooie vrouw …

vrouw9

Een prachtige campagne die goed overkomt en hopelijk ook andere merken en bedrijven op het idee brengt om normale vrouwen te gebruiken. Veel lof voor deze moedige vrouwen. DEEL deze belangrijke boodschap en mooie foto’s met iedereen die je kent.

Facebook-Logo-300x144 (1)