De verpleegsters willen de baby zelfs niet een keer wassen als hij geboren wordt. De reden is levensbedreigend!

n verwachting zijn van een baby is het mooiste gevoel dat een koppel met elkaar kan delen. Dustin en Sierra Yoda uit Boston verheugen zich ontzettend hard op de geboorte van hun tweede zoon.

baby1-1

Maar in de vijfde maand zwangerschap krijgt Sierra een vreselijk bericht te horen: haar ongeboren zoon lijdt aan encephalocele. Daarbij groeien de hersenen uit de schedel en zijn ze alleen door de dunne hoofdhuid beschermd. De artsen gaven Sierra geen enkele hoop: haar baby zou de zwangerschap overleven, maar vlak na de geboorte sterven.

baby2-1

Maar nadat haar kleine zoon het levenslicht zag, krijste en huilde hij zoals elke gezonde baby. Ook al wilden de verpleegsters hem zelfs niet eenmaal wassen en baden, gaf hij niet op. De kleine Bentley, zo noemden Sierra en Dustin hun zoon, wilde leven!

baby3-1

Steeds weer vertelden de artsen dat de baby niet lang zou leven. Maar opnieuw vergisten ze zich. Bentley werd met de dag sterker en klampte zich aan het leven vast. Niettemin verkeert hij dagdagelijks in levensgevaar: de minste stoot zou zijn hersenen onherroepelijk kunnen beschadigen.

baby4-1

Omdat de ouders niet wilden opgeven, waren ze wanhopig op zoek naar een arts die de dood van hun kind niet zomaar zou accepteren. En die vinden ze: Dr. John Meara van het Kinderziekenhuis in Boston gaf hen hoop.

baby5-1

Hij ontwierp een 3D-model van Bentleys hoofd en bedenkt een methode om de kleine jongen te opereren.

baby6-1

Hij zou het hoofd van Bentley openen als de blaadjes van een bloem om plaats voor zijn hersenen te maken. Uiteraard was deze operatie niet meteen alledaags voor de arts en levensbedreigend voor de baby. Maar Sierra en Dustin wilden elke kans benutten om hun zoon het leven te schenken.

baby7

Toen Bentley zeven maanden oud was, werd zijn schedel door de artsen geopend. En de uren van onzekerheid waren voor Dustin en Sierra aangebroken. Zou hun baby het halen?

baby8

Dit was de eerste keer dat dergelijke operatie werd uitgevoerd. 5 uur lang bogen de chirurgen zich over het lijfje van de baby. Dr. Meara is er zeker van dat de operatie tien jaar geleden zeker niet gelukt zou zijn. Maar de medische mogelijkheden hebben zich sindsdien sterk ontwikkelt. En het wonder was perfect: Bentley overleefde!

baby9

Zijn ouders konden hun geluk nauwelijks vatten: bijna een jaar lang had men hun zoon opgegeven. En nu trappelde hij tevreden in hun armen! Daar had niemand rekening mee gehouden.

baby10

Niemand weet hoe de toekomst van Bentley eruitziet. Of hij zal kunnen lopen of praten. Want een geval als hij is ongezien. Maar met deze geweldige ouders aan zijn zijde zal hij nooit opgeven. In de onderstaande video kan je dit wonderbaarlijke verhaal nog eens rustig bekijken.

Fantastisch hoe deze ouders voor hun kleintje gevochten hebben. Met zoveel liefde en aandacht zal Bentley vast ook de volgende hindernis probleemloos nemen. Deze familie verdient veel respect!

DEEL dit wonder van de wetenschap met iedereen die je kent!

Facebook-Logo-300x144 (1)