De pootjes van dit kleine katje werden met LIJM aan zijn hoofdje vastgeplakt. Maar kijk hoe hij er nu uitziet!

Zelfs voor de ervaren medewerkers van de dierenkliniek in Keulen was dit choquerend: het 4 weken oude katje dat bij hen werd binnengebracht, zit helemaal onder de lijm en zijn pootjes kleven zowaar aan zijn gezichtje vast.

kat1

Het katje bevindt zich in een kritische toestand, want zijn huid kan door de lijm niet ademen.

kat2

De dierenartsen moeten de baby kat – die ze Mino noemen – onder narcose brengen om de pootjes van zijn gezicht te kunnen losmaken. Het is bijna onmogelijk om zijn vacht te scheren.

kat3

Met veel geduld, olie en babyshampoo slagen de vrijwilligers er toch in om Mino van de lijm te verlossen. Een medewerkster nam de kleine kat mee naar huis om verder voor Mino te kunnen zorgen.

kat4

Mino ziet er nu al heel wat beter uit! Niettemin is hij nog steeds niet helemaal hersteld en staat onder nauw toezicht, want de lijm bevatte gevaarlijke gifstoffen die mogelijk in zijn huid zijn binnengedrongen.

kat5

Het mini-katje heeft in de eerste plaats veel rust nodig om van deze traumatische ervaring te kunnen bekomen. De Keulse Dierenkliniek doet in elk geval wel aangifte wegens dierenmishandeling – want dergelijk onmenselijke daad mag niet onbestraft blijven.

kat6

Op de Facebookpagina van de instelling krijgen we geregeld updates over de toestand van Mino. Niet opgeven Mino! DEEL deze prachtige transformatie met iedereen die je kent en doe steeds aangifte van dierenmishandeling!

Facebook-Logo-300x144 (1)