De pitbull weigert in een HONDENGEVECHT te vechten. Maar de prijs die ze daarvoor moet betalen, bezorgt me nachtmerries.

Pitbull Betsy werd een week geleden door de internationale dierenrechtenorganisatie “Let’s Adopt” op een verlaten stuk grond in Spanje aangetroffen. Toen de vrijwilligers haar voor het eerst zagen, wisten ze zelfs niet of ze nog leefde – zo zwaar was Betsy toegetakeld. (Waarschuwing – zeer harde beelden).

pitbull1

Haar hele nek is gescheurd, snuit en lippen hangen in flarden en de botten van haar onderkaak hangen bloot. Niemand weet precies wat er gebeurde met Betsy, maar vermoed wordt dat ze moest deelnemen aan hondengevechten. Toen ze niet met de andere honden wilde vechten, werd ze door haar baasjes afgeslacht en voor dood achtergelaten.

pitbull2

Als gevolg van deze vreselijke verwondingen hing haar leven aan een zijden draadje en leed ze verschrikkelijk veel pijn.

pitbull3

Maar hoewel ze aanvankelijk alles tegen had, herstelde het pitbull vrouwtje langzamerhand toch van haar verwondingen. De grootste uitdaging is nu om de infecties onder controle te houden en haar kaak en lip te reconstrueren.

pitbull4

Op de Facebookpagina van de organisatie krijgen we dagelijks updates te zien en kan er eveneens gedoneerd worden om haar dure behandeling te betalen.

pitbull5

Welk monster doet een dier zoiets aan? Hopelijk mag Betsy spoedig helemaal herstellen! DEEL dit bericht met iedereen die je kent!

Facebook-Logo-300x144 (1)