De parkeerwachter ziet dat de automaat bij het ziekenhuis stuk is. Dan schrijft ze dit briefje.

Parkeerwachters krijgen een hoop ellende over zich heen. Vooral als ze net een flinke parkeerboete hebben uitgeschreven. Maar ze doen gewoon hun werk, en de verbale vuilnisbak die regelmatig over ze wordt uitgestort is niet terecht. Bovendien zijn er parkeerwachters die wel degelijk meedenken met die arme automobilisten!

Neem de parkeerwachter die bij een ziekenhuis in de stad Mora in Zweden zijn of haar taak op een wel hele bijzondere manier uitvoerde. De actie is door honderden mensen op internet geliked, en met een goede reden!

Toen de 26-jarige Emil Granath buiten het ziekenhuis moest parkeren, vond hij een briefje op de parkeermeter.

Omdat de kaartlezer van de parkeermeter op dat moment niet werkte had de parkeerwachter besloten om deze notitie te schrijven:

De kaartlezer werkt niet. Eigenlijk moet u dan naar een andere betaalautomaat, maar ik weet hoe het voelt als je naar het ziekenhuis moet. Eigenlijk zou u nu met kleingeld moeten betalen, maar ik ben niet van plan om vandaag op deze parkeerplaats boetes uit te delen, dus u heeft geluk. Maar het zou mooi zijn als u met kleingeld betaalt!

Ik vind dat de parkeerwachter het zo goed heeft opgelost, vooral voor de ouderen die moeilijk ter been zijn en voor wie het lastig is om een andere parkeerautomaat te vinden,” vertelt Emil aan Aftonbladet

Emil nam een foto van het briefje en zet deze op Facebook.

Er zijn veel mensen die dit een goede actie vonden van de parkeerwachter. Ik hoop dat de parkeerwachter die het heeft geschreven het heeft gezien.”

We zijn het eens met Emil: deze parkeerwachter durfde het aan om eigen verantwoordelijkheid te nemen, en liet het bij een vriendelijke aansporing toen de parkeerautomaat defect was.

Denk aan dit briefje als je een parkeerwachter aan het werk ziet! En deel dit artikel met je vrienden als je het met ons eens bent.

Facebook-Logo-300x144 (1)