De ouders van Jacob zijn in een nachtmerrie beland. Ze lieten hem achter bij de oppas en toen gebeurde dit:

Het is nooit leuk om je kind achter te laten bij een oppas. Voor een echtpaar uit Amerika liep het helemaal verkeerd af. Ze troffen de babysitter slapend aan en hun zoontje Jacob (1) zat onder de blauwe plekken. Nog erger: door een ouderwetse wet kan de oppas niet vervolgd worden.

jacob

De ouders van Jacob uit Sherwood in de Amerikaanse staat Oregon gingen in maart een avondje uit. Een oppas zou zorgen voor hun zoontje van 1 jaar. Maar toen ze thuiskwamen vonden ze een huilende Jacob en de babysitter lag te slapen op de bank. Kan gebeuren dachten de ouders, maar toen ze de volgende dag wakker werden, ontdekten ze dat Jacob onder de blauwe plekken zat.

Het zijn verwondingen die alleen door mishandeling kunnen zijn toegebracht, aldus de huisarts van het echtpaar. Volgens de dokter’s had de mishandeling makkelijk dodelijk kunnen zijn.

Een simpele zaak dachten de ouders, die meteen de politie inschakelden. Maar ze kwamen van een koude kermis thuis. Een wet in hun thuisstaat Oregon zorgt ervoor dat de oppas niet vervolgd kan worden voor de mishandeling.

Bizarre wet
Dat zit zo: volgens de wet moet het slachtoffer ‘zware pijn’ hebben geleden om de dader te kunnen vervolgen. Het slachtoffer moet daarover kunnen vertellen aan de politie om een zaak te hebben. Maar omdat de Jacob niet kan praten, is dat niet mogelijk.

Ook de foto’s die zijn ouders hadden van Jacob, duidelijk onder de blauwe plekken, zijn niet genoeg bewijs. De vader van Jacob, Joshua Marbury, heeft uit woede daarover de foto’s van zijn zoon op Facebook gezet.

Facebook-Logo-300x144 (1)