De moeder maakt een selfie van hoe ze de BORST geeft. Maar bekijk haar baby eens van dichterbij. Dit zal voor OPSCHUDDING zorgen!

De Australische Meg Nagle moet op haar pasgeboren neefje babysitten. Haar zus, de moeder van de jongen, had gezorgd voor een flesje afgetapte moedermelk. Maar het baby’tje moet hier niet van weten en houdt onophoudelijk. Om de baby tot rust te brengen doet Meg iets wat stof doet opwaaien: ze geeft haar neefje zelf de borst, maakt een selfie en deelt de foto op het internet.

borst1

De foto van deze “vreemde borstvoeding” gooit hoge ogen, maar Meg bedaart de gemoederen: borstvoeding – ook van andermans kinderen – is iets heel gewoon voor mij. “Het is iets wat mensen altijd al gedaan hebben” zegt Meg en begrijpt de commotie niet. Ze had trouwens vooraf de toestemming van haar zus gevraagd. Niettemin vinden velen commentaren de foto schokkend en onhygiënisch. Maar met de foto oogst Meg ook heel wat bijval en steun van gelijkgezinde moeders.

borst2

De drievoudige moeder is lactatiedeskundige en expert in moedermelk. Op haar website deelt Meg haar ervaringen en geeft ze advies aan andere moeders. Steeds weer krijgt ze de vraag “Moet ik mijn kind borstvoeding geven?”. Voor het punt “hygiëne” leidt tot heel wat onzekerheid. Meg geeft het goede voorbeeld en gaf haar drie kinderen altijd en overal de borst.

borst3

De selfies die ze maakt, kaderen in haar educatief werk. Met haar foto’s wil ze bewustwording verspreiden en de schaamte over borstvoeding wegnemen.

borst4

De meningen zijn verdeeld. Vind jij het een goed idee om andermans kinderen borstvoeding te geven? Misschien is het niet slecht dat je je op voorhand laat informeren over de risico’s. Hoe dan ook zijn de “public relations” van Meg zeer moedig! DEEL dit bericht met alle moeders die je kent!

Facebook-Logo-300x144 (1)