De klant haalt de gezondheidsinspectie erbij omdat deze 20-jarige het eten maakt. Maar zijn broer heeft het beste antwoord.

Andrew Ankar uit Tennessee (VSA) is 20 jaar oud en werkt in het restaurant van zijn familie. De jonge man, die met het syndroom van Down geboren werd, wordt door de gasten en het persoon zeer gewaardeerd. Op een dag was de familie dan ook totaal in shock toen een onbekende persoon de gezondheidsinspectie inschakelde, omdat “er in de keuken een persoon aan het werk was die daar niet thuishoorde en het eten niet zou mogen klaarmaken.” Als Andrews broer, Alex, dit te weten komt, kan hij het niet laten om de volgende woedende woorden op Facebook te plaatsen:

Naamloos

Sinds de dag dat mijn vader overleed werkt mijn kleine broertje dag in dag uit in Ankar’s Hoagies om de erfenis van mijn vader te bewaren. Van het begroeten van de klanten tot het poetsen van de zaal en het werken aan de gril, Andrew werkt onvermoeibaar om van onze zaak een succes te maken – en dat doet hij allemaal met de glimlach op het gezicht.

Toen ik hoorde dat iemand het lef had gehad om de gezondheidsinspectie te bellen voor een volwassenen met het downsyndroom die in de keuken aan het werk was, die zelfs niet tewerkgesteld is, maar eigenaar is van het restaurant, stond ik aan de grond genageld. Het doet mijn bloed koken dat er mensen zijn die geen greintje vriendelijkheid in hun hart hebben om te zien wat voor een geweldige persoon hij wel is. Het feit dat er op deze aardbol mensen rondlopen die mensen met een beperking minderwaardig achten, doet me walgen.

Soms leun ik achterover en ben jaloers op de vaardigheid van Andrew om iedereen lief te hebben … zelfs mensen die zijn aardigheid niet verdienen. Hij kent geen haat. Als de mensen die constant mensen met beperkingen belachelijk maken nog maar de helft van de vaardigheid van Andrew zou hebben om mensen lief te hebben dan zou deze wereld een veel betere plek zijn.

Ik daag elke persoon uit die dit leest om even de tijd te nemen om alle verschillen opzij te zetten. Of het nu een handicap, ras, seksuele geaardheid. religie of wat dan ook is – probeer de verschillen aan de kant te zetten en elkaar lief te hebben. Geloof me de wereld zou er veel beter uitzien als iedereen een beetje de vaardigheid van Andrew zou hebben. Hij is niet de gehandicapte, wij zijn dat.

Naamloosnjjbhj

Uiteraard kon de gezondheidsinspectie niets vinden waarop iets op te merken viel. Andrew werkt met hart en ziel ijverig verder en heeft met deze Facebookpost de harten van duizenden mensen over de hele wereld gestolen.

Facebook-Logo-300x144 (1)