De 87-jarige vrouw stapt haar schuur in. Wat ze daar aantreft zet haar hele leven op z’n kop. Wat lief!

Dit verhaal gaat over de 87-jarige Misao Ihara uit Japan. Ze woont ten oosten van Tokio op het platteland in de provincie Boso. Haar leven is eenvoudig en bescheiden: Ze verzorgt haar tuin en werkt op het veld.

Maar op een dag komt er iemand nieuw in haar leven. In de schuur werd onopgemerkt een worp katjes gebaard. De verrassing is groot wanneer dit kleine wonder ontdekt wordt. Een katje raakt erg gehecht aan Misao. Misao noemt haar “Fukumaru” en sinds Fukumaru bij haar verblijft, zijn de twee onafscheidelijk.

oma1

Misaos kleindochter Miyoko, die ook de foto’s van haar grootmoeder en het katje maakte, vertelt: “Beiden horen niet goed en daarom communiceren ze met de ogen. Fukumaro is zo blij met mijn grootmoeder.”

oma2

“Als ik mijn oma zie, merk ik dat ze een kracht heeft waar mijn generatie een groot gebrek aan heeft. Ze staat bij zonsopgang op en gaat slapen wanneer de zon ondergaat. Ze houdt van haar kat en haar groentetuintje als ware het haar kindjes. Als beide het goed doen, is ze gelukkig.”

oma3

“Ze heeft geen zorgen en kwelt zichzelf niet met vragen als ‘Wat is de zin van mijn werk?’ Ik bewonder en benijd hoe mijn oma leeft.”

oma4

oma6

oma7

oma8

oma9

oma10

oma11

oma12

oma13

oma14

oma15

oma16

oma17

oma18

oma19

oma20

oma21

oma22

oma23

oma24

oma25

Met deze foto’s herinnert Miyoko ons eraan hoe mooi een eenvoudig leven wel kan zijn. Misao en Fukumura leiden een gelukkiger leven als de meeste mensen. DEEL deze foto’s en overtuig anderen hoe mooi het leven met huisdieren wel kan zijn!

Facebook-Logo-300x144 (1)