Dader maakt kort voor aanval in trein met mes video. IS verspreidt de videoboodschap:

Aamaq News Agency, de spreekbuis van IS, heeft een video verspreid waarin de dader van de treinaanval in het Duitse Würzburg zou figureren. Volgens de terreurgroep is de dader de Afghaan Muhammad Riyad.

Het nieuwsagentschap publiceerde de video op de boodschappendienst Telegram. De aanslagpleger zou erin te zien zijn. Hij zegt met zijn mes in de hand: “Ik ben een soldaat van Islamitische Staat en begin een heilige operatie in Duitsland.”In het Pasjtoe, de tweede taal van Afghanistan, verklaart hij ook nog: “De tijden zijn voorbij dat jullie naar onze landen gekomen zijn om onze vrouwen en kinderen te vermoorden en daarover geen vragen kregen. (…) Als God het wil, zullen jullie in elke straat, in elk dorp, in elke stad en op elke luchthaven aangevallen worden. (…)
Schermafbeelding-2016-07-19-om-18
Als God het wil, heb ik dit plan in jullie eigen huis gemaakt. En als God het wil, zal ik jullie in jullie eigen huis afslachten.”De soennitische extremisten van IS claimden eerder vandaag al de verantwoordelijkheid voor de aanslag. “Eén van onze soldaten  heeft gehoor gegeven aan onze oproep om toe te slaan in landen die deel uitmaken van de coalitie tegen Islamitische Staat”, klonk het in de opeising.Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken zegt dat de video bekend is bij de veiligheidsdiensten. “De zorgvuldige analyse is nog aan de gang.”

Facebook-Logo-300x144 (1)