BREAKING NIEUWS: Afghaanse vluchteling pleegt aanslag in Duitsland

In Duitsland heeft een jonge man in een regionale trein passagiers aangevallen. Hij heeft daarbij een mes en een bijl gebruikt. De dader is doodgeschoten.

Volgens de laatste berichten zijn er drie zwaargewonden en een lichtgewonde. Veertien andere passagiers waren getuige van de steekpartij, maar raakten niet gewond.

De dader is een 17-jarige Afghaanse vluchteling, die zonder begeleiding van een volwassene naar Duitsland is gekomen. Dat heeft de Beierse minister Herrmann op de televisiezender BR bekendgemaakt. Hij was pas een paar weken in Duitsland en zou sinds twee weken in een pleeggezin wonen, daarvoor verbleef hij in een opvangcentrum.

Alleen

Zijn motief is nog niet duidelijk. Volgens de minister heeft hij mogelijk een islamitische uitspraak gedaan, maar Herrmann wilde niet zeggen wat de jongen precies riep. Daarnaar wordt nog onderzoek gedaan. Er zijn veel getuigen, die worden eerst gehoord.

De politie gaat ervan uit dat de jongen alleen handelde.

Hij richtte het bloedbad aan in een trein die onderweg was naar Würzburg, in het noorden van Beieren. Hij zou de trein hebben laten stoppen door aan de noodrem te trekken. De politie heeft hem doodgeschoten toen hij op de vlucht sloeg en daarbij ook enkele agenten aanviel. Er was toevallig een arrestatieteam in Würzburg paraat.

BRON: NOS

Facebook-Logo-300x144 (1)