Boer smeekt zijn paard om niet te sterven, maar kijk wat ze plotseling met haar been doet…

Marek Slodowski liep zijn schuur in en ontdekte dat zijn paard genaamd Freedom gevallen was in een onderhoud put. Slodowski is al 13 jaar paardenfokker en wist dat dit niet ok was, ook had hij zoiets nog nooit meegemaakt.

paard-2

Hij begon de put te vullen met hooi, hij hoopte dat het paard hierdoor genoeg steun zou krijgen om zichzelf omhoog te duwen. Helaas werkte dit niet. Dus besloot hij om de brandweer te bellen. De brandweer kwam met veel bombarie naar de ranch toe om Freedom te bevrijden. Ze probeerden eerst met een touw het paard te bevrijden maar helaas was dat niet sterk genoeg. Slodowski begon zich echt zorgen te maken, het duurde uren en Freedom raakte uitgeput.

“ Niet doodgaan, niet doodgaan.” Fluisterde hij naar haar terwijl hij haar manen aaide. Freedom werd moe en duizelde weg, ze was moe van het vechten. De brandweerlieden probeerde van alles maar tevergeefs. Ze hadden geen idee hoe ze dit moesten oplossen, het enige wat Slodowski kon doen was het dier geruststellen.

“Het komt goed,” fluisterde hij. “ Het komt wel goed,” terwijl hij haar nog steeds over haar hoofd aaide. Opeens gebeurde er iets verbazingwekkend. Het leek erop dat Freedom zelf een geniaal idee kreeg om uit de put te komen. Het paard stond op en gebruikte haar voorpoten om te klimmen en haar achterpoten om te duwen. De brandweermannen zagen wat ze probeerde en begonnen haar waar mogelijk te helpen. Ze gebruikten touw en duwde haar vanachter zo dat ze makkelijker naar boven kon komen. Slodowski wist niet wat hij zag en had al aan de dierenarts gezegd dat zijn paard dood zou gaan.

Met de liefde van de mensheid en kracht van het paard zelf is Freedom bevrijd uit de put. Bekijk de ongelooflijke video van Freedom!

Facebook-Logo-300x144 (1)