Bejaarde fotografeert dagelijks wat hij in een tehuis te eten krijgt. De foto’s zijn SCHOKKEND. Zo ga je toch niet met onze ouderen om?

Door een zware ziekte is de 63-jarge Jurgen aan het bed van een verzorgingstehuis gekluisterd. Dat een verzorgingstehuis geen 5 sterren hotel was, weten wij allemaal wel. Omdat het eten is zo rampzalig was, besloot hij dagelijks foto’s te maken van wat hij in het tehuis te eten kreeg en plaatste de foto’s op het internet.

De foto’s die schokkend zijn zorgde voor veel ophef. Jurgen geeft aan dat hij het verzorgingstehuis in diskrediet wilde brengen, maar de schandalige kwaliteit van de maaltijden ter discussie wilde stellen. Mede door de erbarmelijke maaltijden weegt de sterk vermagerde Jurgen nog maar slechts 45 kilogram. Daarbij wilt hij meer eten maar er is anders ook niet genoeg voor de andere patiënten.

Hij hoopt dat de schokkende foto’s onze ogen openen en hij vraagt zich af of dit de manier is om met ouderen om te gaan die jarenlang dit land hebben opgebouwd.

Jurgen en zijn familie zitten met hun handen in het hun haar omdat hij niet meer welkom is in het verzorgingstehuis. Het verzorgingstehuis was niet bereid om zijn kant van het verhaal te laten horen. Wat wij natuurlijk erg jammer vinden!

Aardappelpuree met gemalen vlees (?) en gemalen lever.

eten1

Aardappelpuree met jus.

eten2

Een sneetje brood met 4 worstjes.

eten3

2 sneetjes brood – pakje boter – jam en drie plakjes worst.

eten4

Aardappelpuree, erwtenpuree, vleespuree, 1/8 liter bouillon soep, vanille-ijs en ananassap.

eten5

Wij hopen dat dit verhaal zoveel mogelijk wordt gedeeld om zo de zorgwekkende toestand in zorginstellingen bij de politiek en het publiek onder de aandacht te brengen. Nogmaals Jurgen wil geen hetze tegen de mensen in de zorg creëren wat hij weet dat het hardwerkende mensen zijn die dankbaar werk verrichten. Het zijn de directeuren en commissarissen die de winsten en vette bonussen opstrijken door te beknibbelen op voedings- en personeelskosten.

Vergeet het verhaal van Jurgen en zijn foto’s niet te delen met je vrienden op Facebook om zoveel mogelijk aandacht voor de situatie in verzorgingstehuizen te krijgen.

Facebook-Logo-300x144 (1)