Aangrijpend! 2 kleine meisjes fotograferen zichzelf in de badkamer. Wat de spiegel laat zien, ONTROERT het hele internet!

De 10-jarige Kamryn Renfro en de 3 jaar oude Delaney Clements uit de Amerikaanse staat Colorado zijn de allerbeste vriendinnen: ze gaan door dik en dun voor elkaar en samen door goede en slechte tijden. En daarvan zijn er helaas genoeg: 4 jaar geleden kreeg Delaney kanker. Steeds weer heeft ze een terugval. Steeds weer moet ze een agressieve chemotherapie ondergaan. En elke keer verliest het meisje haar grote trots: haar prachtige, lange blonde haren.

meisje1-1

Kamryn wijkt al die tijd geen ogenblik van de zijde van haar beste vriendin. En wanneer de haren van Delaney voor de derde keer uitvallen, besluit Kamryn tot een drastische stap: uit solidariteit met haar zieke vriendin scheert ze zich helemaal kaal! “Ik vond het zo geweldig dat er iemand was die mij steunde. Zo ben ik niet meer alleen als ik word uitgelachen” vertelt Delaney over dit nobele gebaar.

meisje2-1

Maar als Kamryn de volgende ochtend kaalgeschoren in de school toekomt, wacht haar een onaangename verrassing: ze wordt terug naar huis gestuurd! Want in de school geldt een kledingreglement: kale hoofden zijn niet toegelaten, zelfs niet voor meisjes. De moedige studente mag pas terug aan de lessen deelnemen als haar haren zijn gegroeid of als ze een pruik draagt – want anders zou ze haar klasgenootjes te zeer afleiden.

meisje3

Als de ouders van het meisje dit te horen krijgen, zijn ze uitzinnig van woede: “Het is zo moedig van een klein meisje dat ze haar hoofd laten scheren om haar vriendin te steunen” zegt de moeder van het meisje. “Wij staan voor 100 procent achter haar en kunnen niet trotser zijn!” Op haar Facebookpagina vertelt Kamryns mama over de houding van de school. De reacties op het internet blijven niet uit: duizenden mensen zijn ontroerd van de moedige daad van het meisje en storen zich eraan dat de 10-jarige daarvoor door de school bestraft werd!

meisje4

En het ondenkbare gebeurt: de school buigt onder de publieke druk en trekt het verbod in. “Medeleven en onbaatzuchtige, moede daden moet aangemoedigd worden” verontschuldigt het schoolhoofd zich bij het meisje. Waarom niet van bij aanvang! Nu de 10-jarige eindelijk gerechtigheid heeft gekregen, kan ze zich concentreren op wat echt telt: haar beste vriendin verder op haar weg naar genezing begeleiden.

meisje5

Opdat haar zieke vriendin niet alleen zou moeten lijden, scheerde Kamryn zich kaal: wat deze meisjes verbindt, is ware vriendschap! En niets of niemand kan daartussen komen – ook geen schoolreglementen. Als deze onzelfzuchtigheid ook jou ontroerd heeft, DEEL dit inspirerende bericht dan met iedereen die je kent!

Facebook-Logo-300x144 (1)