8 opstandige Nederlandse strijders geëxecuteerd door ISIS. “Het kalifaat raakt in verval.”

Niet minder dan 75 Nederlandse Marokkanen hebben hun eigen uitvalsbasis in Raqqa – een door ISIS bestuurde stad. Maar omdat ze met zovelen waren, kregen ze plots bezoek van de zedenpolitie van de terreurorganisatie. Die zou een aantal Nederlanders meegenomen en gemarteld hebben. Een Nederlandse Marokkaan zou daarbij om het leven zijn gekomen. De overige Marokkanen zinden op wraak en gingen verhaal halen bij het hoofdkwartier van ISIS. Daarop ontstond een vuurgevecht waarbij een leider van ISIS om het leven zou gekomen zijn.

 ISIS-marokkanen

Een wraakactie liet niet lang op zich wachten. Om een voorbeeld te stellen werden acht Nederlandse Marokkanen ontvoerd en publiekelijk geëxecuteerd. De Nederlandse Minister van Justitie kon het verhaal nog niet bevestigen, maar stelt wel dat dit helemaal in de strategie van de terreurbeweging past.

De Belgische jihadonderzoeker Montasser AIDe’emeh zegt dat dit erop kan wijzen dat het kalifaat van ISIS in verval is. Dit verhaal toont wel aan dat er onderlinge wrevel ontstaat binnen de groep zelf. Wellicht zijn de Nederlanders in opstand gekomen en hebben de ISIS-leiders dat verzet hardhandig de kop in willen drukken.

Hoop jij ook dat dit waar is?

DEEL dit opmerkelijke bericht met iedereen die je kent!

Facebook-Logo-300x144 (1)